Hlavní obsah

Ostravští policisté stíhají ženu, která minimálně rok prodávala heroin

Právo, plk

Minimálně rok měla sedmadvacetiletá žena z Ostravy prodávat heroin dalším osobám. Kriminalisté mají doposud zmapováno, že prodala více než 30 gramů heroinu za minimálně 63 500 korun. Policisté již požádali o vzetí ženy do vazby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Distriburotku drog již policisté obvinili pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. „Žena je podezřelá, že v blíže nezjištěné době, nejméně však od listopadu 2007 do konce srpna 2008, na různých místech v Ostravě prodávala drogu heroin dalším osobám,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Například jednadvacetiletému muži měla žena prodat v nejméně 150 případech minimálně 30 gramů heroinu, a to ve formě světlehnědého prášku. „Zisk měl činit nejméně 60 tisíc korun. Dalšímu třiadvacetiletému muži měla heroin prodat asi v sedmi případech 1,5 gramu heroinu za zhruba 3500 korun,“ informovala mluvčí.

Podle ní už byla žena za trestnou činnost v souvislosti s nedovolenou výrobou a distribucí drog odsouzena, dostala tehdy podmíněný trest. „Tentokrát hrozí obviněné trest odnětí svobody až na deset let,“ upřesnila Holčáková.

Dealerka heroinu ale není jedinou, kterou v současné době obvinili ostravští policisté z nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Pro stejný trestný čin stíhají i další, tentokrát, dvaadvacetiletou ženu z Ostravy, u které 30. března při kontrole našli 11 plastových sáčků s rmarihuanou, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám