Hlavní obsah

Při nehodách zemřeli dva mladí muži

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Život devětadvacetiletého muže si vyžádal páteční střet dvou vozidel mezi Ostravou a Opavou. K nehodě došlo před 17. hodinou poblíž obce Velká Polom. Další mladý muž zemřel i při nehodě na Královéhradecku v sobotu ráno.

Článek

K nehodě došlo před 17. hodinou poblíž obce Velká Polom. „Řidič vozidla Renault Laguna zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, pravděpodobně dostal auto na mokré vozovce v táhlé pravotočivé zatáčce do nekontrolovatelného smyku, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Škoda Octavia s přívěsným vozíkem,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Na místě zemřel řidič renaultu. „Záchranáři se snažili o jeho záchranu. Po střetu zůstal zaklíněn v autě, došlo u něj k selhání základních životních funkcí,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že asi 20 minut resuscitace skončilo bez úspěchu. „Muž utrpěl mnohočetná závažná poranění neslučitelná se životem a zasahující lékaři mu již nemohli pomoci,“ dodal.

Druhý šofér se při střetu „pouze“ zranil. Na „palubu“ ho vzala okolo projíždějící sanitka dopravní služby Městské záchranné služby Ostrava a odvezla k ošetření.

Jak Holčáková upozornila, ostravští policisté zaregistrovali během pouhých šesti dnů již druhou obdobnou dopravní nehodu se smrtí. „Desátého října došlo v Ostravě na Místecké ulici rovněž k havárii vozidla Mercedes Benz. Při ní nepřizpůsobil třiadvacetiletý řidič rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, rovněž došlo ke smyku v jehož důsledku auto narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Řidič na místě zemřel,“ připomněla mluvčí. 

V této souvislosti apelují policisté na řidiče, aby zvláště v této roční době přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky i povětrnostním vlivům.

Muž vyjel ze silnice

Při dopravní nehodě zemřel v sobotu ráno i další mladý řidič. Jednatřicetiletý muž podle ČTK vyjel se svým vozem u obce Klenice u Hradce Králové ze silnice a narazil do valu. Je možné, že během řízení usnul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám