Hlavní obsah

Stav novorozeněte nalezeného v igelitce v centru Prahy se zlepšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novorozená holčička nalezená ve čtvrtek na Karlově náměstí v Praze je nyní ve stabilizovaném stavu v péči lékařů porodnice U Apolináře. V pátek to uvedla mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Petra Pekařová. Podchlazené novorozeně našel v igelitové tašce pracovník úklidové služby.

Článek

Pekařová přesto nevyloučila možnost, že by se dítě mohlo potýkat s trvalými zdravotními následky. "Tohle je zatím předčasné sdělovat," konstatovala s tím, že oproti předchozímu dni se však stav zlepšil. "I nadále však zůstává na jednotce intenzivní péče," uzavřela mluvčí.

Dítě někdo položil u kostela svatého Ignáce na rohu Karlova náměstí a Ječné ulice. Podchlazené čerstvě narozené dítě bylo zabaleno v mokrém zakrváceném ručníku. [celá zpráva]

Lékaři na místě podchlazené děvčátko ošetřili a převezli do porodnice. Policisté nyní pátrají po rodičce, která je podezřelá ze spáchání trestného činu opuštění dítěte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám