Hlavní obsah

Starší žena skočila na kapotu škodovky, kterou jí chtěl zloděj ukrást

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skokem na kapotu auta se pokusila zabránit zloději v krádeži vlastního auta čtyřiapadesátiletá žena ze Spáleného poříčí na jižním Plzeňsku. Moc platné jí to ale nebylo, po chvilce nedobrovolné jízdy skončila na zemi s polámanýma nohama. Zloděje později dopadli až policisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Žena vyjela s vozidlem Škoda Fabia ze dvora na ulici a šla zavřít vrata. Auto přitom nechala otevřené s klíčky v zapalování. Toho si všiml osmatřicetiletý zloděj, který naskočil do vozidla, nastartoval a chtěl ujet,“ popsal začátek dramatu mluvčí policie Libor Pilař.

Řidička si zloděje všimla a zareagovala tím, že naskočila na přední kapotu auta.  „Petlicí ze vrat, kterou držela v ruce, několikrát udeřila do čelního skla. Muže za volantem to ale nezastrašilo. S vozidlem se rozjel a hned prudce odbočil. Paní se neudržela a spadla na zem. Při pádu utrpěla mnohačetné zlomeniny končetin,“ popsal další sled událostí Pilař.

Zloděj uvízl s autem v lese

Policisté  po přijetí oznámení na linku 158 začali po vozidle pátrat. „Hlídka ho zaregistrovala nedaleko Přeštic. Policisté se pustili do pronásledování, které pokračovalo přes obce Řenče, Vodokrty a Libákovice. Tam podezřelý s vozidlem odbočil na polní cestu a z ní na sklizené kukuřičné pole. Po něm dále pokračoval až do lesa, kde zachytil podvozkem o kámen a dál pokračovat nemohl. Vyskočil ven a začal utíkat pryč.

Policisté mu byli stále v patách a nakonec se jim vzdal,“ dodal Pilař. Zloděje policisté obvinili z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a ublížení na zdraví.

Okradený muž reagoval před časem stejně

Podobný případ se stal počátkem října na severu Moravy. Muž, který byl přepaden poté, co si v bance vybral vyšší obnos, skočil lupičům na kapotu auta, kterým se snažili ujet. Ti nakonec raději peníze vyhodili oknem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám