Hlavní obsah

Mladík nestačil zabrzdit a zabil chodce

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šenov u Nového Jičína

Smrtí šedesátiletého muže skončila ve čtvrtek večer srážka dodávky s chodcem v Šenově u Nového Jičína. Proti třiadvacetiletému šoférovi VW Transporter již policisté zahájili trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti.

Článek

Mladík projížděl Šenovem u Nového Jičína ve směru na Nový Jičín. „Při průjezdu mírné levotočivé zatáčky, v místě, kde byla kvůli práci na silnici snížena rychlost projíždějících vozidel na třicet kilometrů v hodině, nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a svým schopnostem a nestačil tak včas zabránit střetu s mužem, který v tom místě přecházel komunikaci,“ popsal novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Řidič se sice snažil dodávku zabrzdit a změnit směr jízdy, ale nepodařilo se mu to. „U zemřelého byla nařízena pitva, zkouška na alkohol u řidiče byla negativní.“

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl v době příjezdu posádky chodec v bezvědomí. „Záchranáři postiženého připojili k umělé plicní ventilaci a prováděli mu nepřímou srdeční masáž. V resuscitaci za použití léků a přístrojů pokračovali tři čtvrtě hodiny, činnost srdce se jim však obnovit nepodařilo,“ informoval Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám