Hlavní obsah

Starší žena, která uhořela v Jablonném nad Orlicí, mohla být zavražděna

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonné nad Orlicí

Smrt čtyřiašedesátileté ženy, která uhořela v noci z pondělí na úterý v Jablonném nad Orlicí, vyšetřují policisté jako vraždu. Žena uhořela v domě pro sociálně slabé ve svém bytě v druhém patře. Případem se zabývají východočeští policisté Krajského ředitelství v Hradci Králové.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Vzhledem k tomu, že nařízená pitva prokázala účast další osoby, je případ šetřen pro podezření z trestného činu vraždy,“ sdělila Právu policejní mluvčí Lenka Burýšková. Policisté prošetřují i verzi, zda pachatel nechtěl zakrýt požárem případný násilný čin.

Požár vypukl v pondělí po 21. hodině v prvním patře domu. Hasiči museli evakuovat 17 lidí z vyšších pater. Celkem bylo v domě 17 bytů. Hasiči původně předpokládali, že požár způsobila nedbalost zemřelé ženy, například nedopalek cigarety nebo svíčka. K tomu přispěly i výpovědi sousedů, podle nichž šlo o problémovou starší paní s pohybovými potížemi, která měla v bytě dlouhodobě velký nepořádek a byla silnou kuřačkou. Proto se po požáru mnozí domnívali, že její vášeň k nikotinu jí mohla být osudovou. Že by mohla umřít násilnou smrtí nemůže nikdo uvěřit. 

Budova původně sloužila v osmdesátých letech jako pečovatelský dům, později v něm město zřídilo byty pro sociálně slabé obyvatele. 

Reklama

Výběr článků

Načítám