Hlavní obsah

Manželé zahynuli při srážce tří aut u Hradce Králové

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové
Aktualizováno

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek před desátou hodinou u obce Všestary na Královéhradecku. Na silnici I. třídy mezi Hradcem Králové a Hořicemi se srazila tři auta a při kolizi zemřeli dva lidé.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Karambol u Všestar měl tragické následky.

Článek

Za karambol zjevně nemohlo počasí, v době srážky byla dobrá viditelnost a povrch vozovky byl jen mírně navlhlý. Policie se domnívá, že na vině je nepozornost jednoho z řidičů.

"Šofér automobilu Daewoo Matiz, jedoucí ve směru od Hořic, zřejmě hodlal odbočit vlevo na Všestary a dával přednost autům v protisměru. Zezadu do něho narazil dodávkový peugeot a odhodil jej přímo před protijedoucí terénní hondu,“ uvedl na místě tragédie policejní vyšetřovatel Milan Pavliš.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Karambol u Všestar měl tragické následky.

Po nárazu zemřel v matizu šestasedmdesátiletý muž a jeho spolujezdkyně. Honda skončila převrácená na boku a řidič dodávky s brněnskou SPZ vyvázl bez úhony, jen s poškozeným předkem auta.  

Na silnici mezi Hradcem a obcí Lípa byl kvůli vyšetřování několik hodin omezený provoz, tvořily se dlouhé kolony a policisté řídili dopravu v kyvadlovém režimu.

Foto: Jiří Bednář, Právo

V malém matizu zemřeli dva lidé.

Na odbočce ze silnice I/35 na Všestary to není zdaleka první smrtelná nehoda, přestože jde o široký, rovný a relativně bezpečný úsek silnice. Například v polovině března roku 1999 tam při srážce dvou aut uhořela ve fiatu mladá řidička se svým pětiletým synem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám