Hlavní obsah

Soud osvobodil muže obviněného z omámení a znásilnění mladé ženy

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Nevinen. Tak zní zatím nepravomocný rozsudek jihlavského okresního soudu ve věci jednatřicetiletého muže, který měl vloni v březnu znásilnit dívku poté, co jí nasypal do nápoje silný uspávací prostředek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Soudce Zdeněk Chalupa při vynesení rozsudku ve středu 14. října sám přiznal věrohodnost hypotézy obžaloby, zároveň ale upozornil, že soud musí vycházet z důkazů. A ty podle něj neprokázaly to, že by obžalovaný lék do nápoje nasypal osobně.

„Podstatou skutku, který se klade obžalovanému za vinu, je, že záměrně vyvolal bezbrannost poškozené. To ale prokázáno nebylo,“ uvedl mj. soudce. Státní zástupce stejně jako obhájce se k rozsudku zatím nevyjádřili.

Probudila se ve "šmajchlkabinetu"

Poškozená 26letá slečna se na začátku loňského roku probudila v neznámém jihlavském bytě s náhodným známým, který ji nad ránem po společné cestě taxíkem pozval na pizzu. Nešťastnice netušila, že byt, do kterého dobrovolně odešla na snídani, dlouhodobě slouží jako vyhlášený „šmajchlkabinet“ jak obžalovanému, tak jeho přátelům a známým.

Odborné vyšetření pak našlo v její krvi uspávací prostředek midazolam, které se používá v USA a západní Evropě k omámení a následnému znásilnění obětí.

Dívka si myslela, že byla znásilněna. K pohlavnímu aktu se ale zřejmě muž neodhodlal, i když na jejím spodním prádle bylo nalezeno sperma. Dnes již mladá paní, která v době události byla pannou a měla dlouholetý vztah, si počestnost pro svého dnešního manžela uchovala.

Seznámit se umím i jinak, řekl obžalovaný

Muž se u soudu bránil tím, že nemá zapotřebí si sex vynucovat. „Kdo mě zná, ten ví, že mám ženy rád a že mi seznamování - vyjma nevalné pověsti - nepůsobí problém. Nemám tedy zapotřebí vynucovat si sex žádnými preparáty,“ řekl obžalovaný 31letý muž v závěrečné řeči.

Muž byl dosud bezúhonný a státní zástupce mu navrhl nízký trest, ovšem s poukazem na to, že muž vinu bagatelizuje, soud ale pro nedostatek důkazů rozhodl o nevině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám