Hlavní obsah

Zoufalý horník chtěl podplatit doktora, nechtěl už tvrdě fárat

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Neobvyklý případ podplácení vyšetřují kriminalisté v Hornické nemocnici v Karviné. Čtyřicetiletý horník podle policie během pohovoru s lékařem položil na stůl dvacet tisíc korun a požadoval potvrzení, že není schopen vykonávat náročnou práci v podzemí. Lékař událost okamžitě oznámil.

Článek

O případu informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. “Čtyřicetiletý muž položil na stůl obálku s částkou 20 tisíc korun v hotovosti. Žádal přeřazení na jiné a méně náročné pracoviště,” řekla Viačková.

V případě, že by lékař skutečně požadované potvrzení vydal, musel by zaměstnavatel horníkovi nabídnout jinou práci a je možné, že by získal i rentu kvůli nemoci z povolání.

Lékař o úplatku informoval své nadřízené, kteří zavolali policisty. Po převozu na policejní služebnu se horník ke všemu přiznal a řekl, že k činu ho dohnalo zoufalství. “Je to v podstatě nešťastný člověk, který má zdravotní problémy,” řekla mluvčí s tím, že zdravotní obtíže ale nejsou takového charakteru, aby nemohl nadále vykonávat svoji práci. 

Mluvčí nemocnice Helena Baronová potvrdila, že k pokusu o podplácení lékaře skutečně došlo. “Je to první případ tohoto druhu, s něčím podobným se naši lékaři ještě nesetkali. Blíže ale tuto událost nebudeme komentovat,” řekla Baronová.

Muž je podezřelý z trestného činu podplácení a jeho případ policie bude řešit v tzv. zkráceném trestním řízení. Dosud netrestanému muži hrozí až jeden rok vězení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám