Hlavní obsah

Úmyslně poškodil plynové potrubí a zavolal policii

Právo, Novinky, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zatím neznámý pachatel úmyslně poškodil před sedmou hodinou ráno plynové potrubí ve sklepě domu v rušné Plotní ulici nedaleko od autobusového nádraží v Brně. Podle zjištění pracovníka plynáren měl pachatel nejdříve poškodit potrubí u hlavního přívodu a potom sám zavolat policii.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Ve středu v ranních hodinách byla vyslána hlídka na ulici Plotní s podezřením na únik plynu. Strážníci na místě zjistili, že ze sklepního okénka je silně cítit plyn a na místo okamžitě přivolali hasiče," uvedla mluvčí policie Denisa Kapitánčiková.

Pachatel už ale na místě nebyl. Na místo se také dostavily čtyři hlídky brněnských policistů, které místo zajistily, a také hlídka dopravní jednotky usměrňující provoz v ulici Plotní.

Podle policejního mluvčího Jaroslava Haida naměřili plynaři až osmiprocentní koncentraci plynu, takže hrozilo bezprostřední nebezpečí výbuchu. Až do osmé hodiny byla v okolí omezena doprava. Pachateli hrozí nepodmíněný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám