Hlavní obsah

Mazaný uspávač se vydává za architekta a okrádá lidi

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Po muži, který uspal svého náhodného známého a potom ho v jeho bytě okradl, pátrají ostravští kriminalisté. Případ je výjimečný a komický zároveň - muž, který se vydával za architekta, svou oběť omámil tabletou, rozpuštěnou ve víně při sledování filmu Rozpuštěný a vypuštěný. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

V souvislosti s případem policie pátrá po dvaapadesátiletém Milanu Svobodovi z Frýdku-Místku. Muž je podezřelý, že svého známého okradl o věci za zhruba patnáct tisíc korun. Jak vypověděl poškozený, s podvodníkem se seznámil v restauraci. „Později ho měl pozvat do svého bytu na sídlišti Bělský Les. Muž se představil jako Mirek, dle sdělení poškozeného působil sečtěle, vynikal inteligencí a všeobecným přehledem. Tvrdil o sobě, že je architekt, poškozený mu důvěřoval,“ uvedla mluvčí policie.

Po příchodu do bytu nabídl „architektovi“ víno a kávu. V nestřeženou chvíli pak podvodník svému hostiteli pravděpodobně v nápoji rozpustil léky.

„Při sledování filmu hostitel pociťoval únavu a následně usnul. Když se probudil, zjistil, že jeho host se již v bytě nenachází a spolu s ním zmizel mobilní telefon, knihy, modemy, fotoaparát a počítač,“ řekla mluvčí.

Pachateli hrozí až deset let

„Oběť navíc po svém probuzení pociťovala jakési omámení,“ dodala. Policie muže poslala na toxikologické vyšetření, které potvrdilo, že byl omámen léky. Proto kriminalisté případ kvalifikovali jako loupež se sazbou až deset let vězení.

Hledaný Milan Svoboda přitom není policii zcela neznámý. Okresní soud ve Vsetíně vydal na muže příkaz k zatčení pro trestný čin krádeže a další zatykač na něj nedávno vydalo ostravské státní zastupitelství kvůli podezření, že letos v květnu okradl v jednom z ostravských barů spícího opilce.

„Policisté žádají svědky, kteří mohou k prověřované trestné činnosti a především  k hledanému muži sdělit jakékoliv informace, aby tak učinili na lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně.“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám