Hlavní obsah

Při požáru domu s pečovatelskou službou uhořela starší žena

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonné nad Orlicí
Aktualizováno

Život čtyřiašedesátileté ženy si vyžádal úterní večerní požár bývalého pečovatelského domu v Jablonném nad Orlicí. Žena se udusila zplodinami a uhořela. Dalších sedmnáct lidí muselo být evakuováno.

Článek

"V bytě ve druhém nadzemním podlaží, kde hořelo, jsme nalezli mrtvou starší ženu. Dalších sedmnáct lidí muselo být evakuováno. Z preventivních důvodů vyvedli záchranáři obyvatele ze všech obývaných bytů,“ uvedla Právu mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Podle informací Práva se jednalo o problémovou starší paní, která měla v bytě dlouhodobě velký nepořádek a hodně kouřila.  

„Jednalo se o požár v bývalém pečovatelském domě, který nyní slouží pro sociálně slabší lidi,“ upřesnila Horáková. Hasiči z Jablonného nad Orlicí, Žamberka, Mladkova a Letohradu dostali plameny pod kontrolu po půl desáté večer.

„Příčina vzniku požáru je nyní předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět set tisíc korun,“ dodala Horáková. Policisté také nařídili také soudní pitvu ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám