Hlavní obsah

Za smrtí dvou Vietnamců v Brně je údajně loupežná vražda

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dva mladí Vietnamci, jejichž těla byla v sobotu nalezena v jedné z heren na brněnském Cejlu, se stali obětí loupežné vraždy. Alespoň to si myslí členové místní vietnamské komunity. Policie zatím k případu odmítá uvést bližší podrobnosti.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Brněnští Vietnamci jsou záhadnou smrtí zneklidněni. „Myslí si, že to bylo loupežné přepadení. Funguje to tak, že někdo za obchodníkem přijde, že má kamión dobrého zboží třeba za milión. Vietnamec shání peníze po známých, bankách a když má dojít k předání zboží, je napaden,“ řekl Právu předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter. Podle Wintra hned několik zdrojů z brněnské komunity potvrdilo, že šlo o loupežnou vraždu.

„Že by šlo o nějaké vyřizování účtů nebo o válku gangů mohu téměř s jistotou vyloučit,“ dodal Winter. Podle dostupných informací byl v zamčené herně policisty nalezen ubodaný vietnamský pár.

Do objektu se policisté, zalarmovaní náhodným svědkem, jež nahlásil podezřelou situaci, dostali až za asistence hasičů, kteří vylomili dveře.  Podle policejní mluvčí Soni Svobodové by světlo do tragické události mohly vnést výsledky soudní pitvy, které budou známy v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám