Hlavní obsah

Řidička favoritu sestřelila auto charity

Právo, Milan Vojtek
Mikulov

Při pondělní ranní nehodě u Mikulova se čelně srazily dva vozy. Řidička favoritu dostala smyk a vjela do protisměru, kde se střela s protijedoucím vozem hyundai, patřící charitě. Šoféři obou vozů skončili v nemocnici.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Předek favoritu byl zcela zničen, řidičku museli vyprostit.

Článek

Nehoda se stala kolem půl deváté dopoledne. Řidička favoritu měla namířeno od Březí do Mikulova. V dešti na přímém úseku silnice, ale s vyjetými kolejemi, podle prvotních výsledků šetření podcenila riziko, kterým je právě voda.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Auto charity skončilo mimo vozovku.

Jela zřejmě vyšší rychlostí, než jaká byla v daném okamžiku vhodná a kola favoritu oddělil od silnice vodní film. Řidička ztratila kontrolu na vozidlem, které vyjelo přes půlící čáru a čelně se střetlo s protijedoucím vozem hyundai.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Havarovaná vozidla

Hyundai skončil po nárazu v příkopu, favorit se otočil o 180 stupňů. Náraz zbortil přední část škodovky. Motor s převodovkou a kolo se vmáčkly dovnitř vozu a uvěznily řidičku ve vraku. Vyprostit ji museli hasiči. Přivolaní zdravotničtí záchranáři vzhledem k rozsahu zranění rozhodli o leteckém transportu do nemocnice. Také řidička hyundaie putovala do nemocnice.

Nehoda, kterou sami policisté označili jako důsledek zcela zbytečného hazardu a neopatrnosti, zkomplikovala provoz na silnici z Mikulova do Drnholce. Na dvě hodiny jej museli policisté řídit kyvadlově, při odstraňování následků museli řidiči čekat v obou směrech. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám