Hlavní obsah

Dva lidi u Tepličky hasiči vystříhávali z auta, zasahoval i vrtulník

Právo, Rudolf Voleman
Teplička
Aktualizováno

Celkem pět zraněných osob, přičemž jednoho z mužů musel s těžkými zraněními transportovat do nemocnice v Plzni vrtulník, si vyžádala v pondělí po 7. hodině ráno dopravní nehoda na silnici nedaleko obce Teplička mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou.

Článek

„Na místě došlo ke střetu dvou osobních vozidel Škoda Superb a Toyota Carina,“ uvedla mluvčí karlovarských krajských hasičů Alena Ryvolová.

„Dvě osoby zůstaly ve vozech zaklíněny a hasiči je museli vyprostit s použitím speciálního nářadí. Nejprve se podařilo vyprostit řidičku škodovky, za chvíli byl vyproštěn i muž z toyoty, oba zranění byli ihned předání do péče záchranářů,“ pokračovala s tím, že na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.

„Celkem si nehoda vyžádala pět zraněných osob, jeden muž utrpěl velmi vážná zranění a lékaři zdravotnické záchranné služby si na místo vyžádali přílet vrtulníku pro transport do nemocnice v Plzni,“ doplnila mluvčí.

Podle mluvčího karlovarských záchranářů Lukáše Hutty utrpěl muž transportovaný vrtulníkem mnohačetná vážná zranění po celém těle. „Další z obětí nehody měl přeraženou stehenní kost, takže byl převezen na ARO karlovarské nemocnice,“ dodal s tím, že další zranění byla lehčího rázu. „Skončili na karlovarské chirurgii,“ dodal.

Podle Ryvolové museli hasiči před odletem vrtulníku z bezpečnostních důvodů pokácet jeden ze stromů, aby o něj vrtule helikoptéry nezavadila.

Příčiny dopravní nehody šetří policie stejně jako výše škod. „Na místě dopravní nehody bylo zjištěno, že povrch vozovky je znečištěn ropnými produkty,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. „Kriminalisté žádají případné svědky, kteří místem dopravní nehody projížděli před nehodou, aby se telefonicky ozvali na linku 158 nebo na vyšetřovatele 974 366 505,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám