Hlavní obsah

Sedm žen se zranilo při pádu atrakce na Břevnově

Praha
Aktualizováno

Sedm žen utrpělo v sobotu večer zranění, když se na pouti v Praze na Břevnově porouchala jedna z atrakcí. Po osmé hodině večer se otevřela visutá točící lavice a vypadlo z ní sedm žen a dívek v věku od 17 do 27 let. Čtyři utrpěly těžká zranění, tři lehčí, uvedla mluvčí záchranky Jiřina Ernestová.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Na místě jsem ošetřili sedm zraněných osob. Byly to všechno ženy, nejmladší ročník 1992, nejstarší ročník 1982,“ sdělila Novinkám Ernestová a upřesnila vážnost poranění.

„Čtyři měly těžší poranění, podezření na zlomeniny, otřes mozku a vykloubení ramenního kloubu. Zbylé tři mají lehčí poranění. Tři jsme předali do Ústřední vojenské nemocnice, po dvou do Motolské a Všeobecné fakultní.“

Policie i nadále vyšetřuje příčiny neštěstí, při kterém v sobotu večer na pouti v Praze Břevnově vypadlo sedm lidí z pouťové atrakce. Přesné okolnosti nehody zatím nejsou známy, případem se budou v příštích dnech zabývat znalci, řekla ČTK mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Krátce po neštěstí  návštěvníci fyzicky napadli provozovatele atrakce. Ve chvíli, kdy na místo dorazila policejní hlídka, se už ale lidé neprali. Probíhala pouze slovní přestřelka, řekla Zoulová. Napadený muž podle ní nechce, aby incident řešila policie. Trestní oznámení zřejmě nepodá.

Za 16. ročníků břevnovského posvícení se podle radnice Prahy 6, která má nad akcí patronát, nic podobného nestalo. Starosta Tomáš Chalupa nechal prověřit všechny atrakce. Kontrola nezjistila žádné nedostatky, provozovatelé mají všechna potřebná povolení, atrakce prošly revizemi, řekl ČTK mluvčí Prahy 6 Martin Šalek.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám