Hlavní obsah

V Brně vyšetřují smrt dvou Asiatů, mohlo jít o vraždu

Právo, Novinky, aš, miv
Brno
Aktualizováno

V Brně policisté vyšetřují podezřelé úmrtí dvou příslušníků asijské komunity, muže a ženy. Těla byla objevena krátce po sobotní půlnoci v ulici Cejl. Policie sice nepotvrdila, že jde o vraždu, ale nařídila pitvu, která se provede v pondělí. Vzhledem k tomu, že na případu spolupracují krajští kriminalisté s brněnskými policisty, je jasné, že nelze vyloučit ani nejzávažnější trestný čin.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Mohu pouze potvrdit, že policie šetří dvojité úmrtí, které bylo oznámeno o půl jedné ráno na tísňovou linku. Co se týká zesnulých, jedná se o příslušníky asijské komunity,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Soňa Svobodová.

„Na místě nálezu v ulici Cejl 59 byla policie, lékař a hasiči. Pracují na tom policisté z kraje, krajská kriminálka, krajský výjezd, i policisté z Brna,“ dodala.

Na událost upozornil policisty telefonát na tísňovou linku Prý se na uvedené adrese děje něco velmi podivné. Policisté proto vyjeli na udanou adresu, aby se však dostali do uzavřených prostor, museli přivolat hasiče. Ti na místo vyrazili dvaačtyřicet minut po půlnoci. Po otevření dovnitř spolu s policisty vstoupil i lékař, který ale už jen konstatoval smrt dvou Asijců.

K možnosti cizího zavinění se mluvčí nevyjádřila. “Byla nařízena soudní pitva. V současné době s ohledem na vyšetřování nelze poskytnout nějaké podrobnosti.“

"Když byla odvážena ve tři čtvrtě na dvanáct těla zesnulých, shromáždila se tam asi desítka zástupců asijské komunity," řekla Svobodová.

V čísle 59 se v ulici Cejl se nachází zastavárna a bazar. Ulice Cejl je považována za problémovou. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám