Hlavní obsah

Řidič utopil auto a zmizel

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krumvíř

Osobní auto spadlé v rybníku mezi obcemi Krumvíř a Brumovice na Břeclavsku zaměstnalo v sobotu dopoledne hasiče a policisty. Starý opel, z velké části potopený ve vodě, byl naštěstí prázdný, takže nejhorší obavy hasičů se naštěstí nenaplnily.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči loví z rybníka utopené vozidlo.

Článek

Zprávu o nálezu auta obdrželi hasiči tři minuty po osmé hodině ráno. Namísto přijeli spolu s policisty ze skupiny dopravních nehod. „Řidič vozu v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost stavebně technické povaze vozovky a v důsledku toho havaroval do rybníka,“ řekli Právu zasahující policisté.

V místě, kde se účelová komunikace mezi oběma obcemi levou zatáčkou dostává na hráz, auto pokračovalo rovně a přes lomovým kamenem lemovanou hráz vletělo do vody. Řidič se z auta dostal a utekl.

Při příjezdu hasičů byl sice nějaký muž na místě, k utopenému autu se ale nehlásil. Kdo tedy řídil vůz, který vzhledem k půl roku propadlé technické prohlídce byl v provozu nezákonně, tak musí zjistit policisté. Hasiči museli přivolat na pomoc svůj jeřáb z břeclavské stanice a auto dostali z vody na břeh.

Místo, kde řidič vletěl do vody, museli navíc ochránit nornou stěnou, protože z utopeného auta uniklo malé množství ropných látek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám