Hlavní obsah

Dálnici D1 zablokovala u Brna smrtelná nehoda

Novinky, aš, jky
Brno
Aktualizováno

Dálnici D1 na 190. kilometru ve směru do Brna zablokovala v sobotu odpoledne nehoda kamiónu s přívěsem a osobního auta. Podle tiskové mluvčí záchranné služby Jihomoravského kraje Barbory Zuchové dva lidé zemřeli a dva utrpěli zranění. Dálnice byla směrem na Brno zcela uzavřena, směrem na Prahu byl průjezdný jeden pruh.

Článek

Jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová novinkám k nehodě na 190. kilometru dálnice řekla: "Z operačního střediska jsem dostala informaci, že při nehodě došlo ke dvěma úmrtím a že účastníky nehody jsou dva kamióny a osobní auto." Podle hasičů ale havaroval jen jeden kamión, ovšem s přívěsem.

Informaci o dvou úmrtích Novinkám potvrdila i tisková mluvčí záchranné služby Jihomoravského kraje Barbora Zuchová: "Když dorazili záchranáři na místo, mohli už u dvou osob konstatovat pouze zranění neslučitelná se životem. Další dvě osoby utrpěly zranění lehčí či maximálně středně těžká a byly transportovány do nemocnice Brno-Bohunice."

Zahynuly dvě ženy

Mluvčí HZS Jihomoravského kraje Jaroslav Haid Novinky informoval o tom, že při nehodě zemřely dvě ženy jedoucí jako spolujezdkyně v osobním voze BMW se slovenskou poznávací značkou.

"Při nehodě zahynuly dvě spolujezdkyně, na předním a na zadním místě osobního vozu. Ten narazil do nákladního vozu s přívěsem. Oba řidiči utrpěli zranění, řidič nákladního vozu pravděpodobně jen menší oděrky," uvedl Haid.

"Pruh ve směru Praha - Ostrava byl zcela uzavřen, ve druhé straně byl uzavřen rychlý pruh vzhledem k tomu, že se na něj zřítil sloup veřejného osvětlení, který byl při nehodě přeražen na tři části. Hasiči tak museli v místě z bezpečnostních důvodů vypnout proud. Teprve poté mohli hasiči přistoupit k vyprošťování obětí hydraulikou," dodal Haid.

Podle dopravního centra byla dálnice na 190. kilometru po havárii těžkého nákladního automobilu uzavřena nejméně do 18:30.

Kolona má šest kilometrů

Dopravní problémy komplikovala uzavírka na obvyklé objízdné trase v Brně-Bosonohách, uvedla jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová. Původně Svobodová uvedla, že dálnice je v jednom prhu průjezdná ale dodala, že při odstraňování nehody může být dálnice uzavřena ve směru na Brno úplně. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám