Hlavní obsah

Nenapravitelný řidič přišel o auto i o svobodu na 18 měsíců

Právo, Pavel Karban
Nový Jičín

Číslovka 13 je pro jednatřicetiletého Jiřího Hakela z Bartošovic na Novojičínsku tragickou. V dny s tímto datem jej během 14 měsíců chytili třikrát policisté opilého za volantem. Za dva poslední prohřešky jej ve čtvrtek poslal Okresní soud v Novém Jičíně na 18 měsíců do vězení a na 5 let mu zakázal řídit auto. To jeho, Škoda Felicia Combi, navíc propadlo z rozhodnutí soudu ve prospěch státu.

Foto: Archiv, Novinky

Článek

Před novojičínským soudem se Hakel zodpovídal ze tří trestných činů - ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. „Lituju toho, že jsem řídil auto pod vlivem, už to nikdy neudělám,“ kál se muž, jenž se z posledního výkonu trestu za řízení v opilosti vrátil v roce 2006.

Loni 13. července a letos 13. ledna a 13. února ale sedl za volant opět, i když předtím, jak sám řekl, cosi vypil. „Nějaká ta piva a asi dvě štamprle rumu. Poslední pivo jsem si dal tak hodinu před jízdou,“ vzpomínal na letošní únor, kdy ho lapila policejní hlídka okolo 15. hodiny při cestě z Bartošovic do Kopřivnice. Dechovou zkoušku na místě odmítl, ta krevní později prokázala, že v době zadržení měl 2,56 promile alkoholu v krvi.

Soudkyně i státní zástupce se shodli nejen na souhrnném trestu ve věznici s ostrahou a zákazu činnosti, ale i propadnutí věci, se kterou trestnou činnost páchal. Hakelovi nyní zbyly jen dluhy a oči pro pláč, neboť si škodovku za 80 tisíc korun koupil před časem na úvěr. Rozsudek se stal hned po svém vynesení pravomocným, neboť obě strany se vzdaly odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám