Hlavní obsah

Policie obvinila čtyři příznivce Dělnické strany

Novinky, alt
Most
Aktualizováno

Mostecká policie obvinila čtyři stoupence Dělnické strany. Tři z nich stíhá za útok na policisty na mosteckém sídlišti Výsluní letos v červnu. Muži po policistech házeli láhve a na jednoho zaútočili boxerem. Jeden z radikálů je ve vazbě, dva policie stíhá na svobodě. Čtvrtý muž byl obviněn kvůli útoku v Litvínově.

Foto: Jan Trojan, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté v Mostě v červnu hlídali pochod příznivců krajní pravice, po jeho skončení vyjeli kvůli rušení nočního klidu. Na auto stojící před domem někdo nejprve házel láhve od piva. "Následně dva přítomné policisty na chodbě domu ve třetím patře napadla skupina šesti mladíků," popsala mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

Skupina policistům nejprve nadávala, pak na ně i fyzicky zaútočila. Jednoho z nich zranila boxerem. Muž utrpěl tržné rány v obličeji.

Obvinění muži za mostecký případ jsou ve věku 29, 20 a 19 let. Přiznali se, že jsou členy Dělnické strany (DS). Jsou stíháni pro výtržnictví a dva pro útok na veřejného činitele.

Čtvrtý obviněný nemá s mosteckým útokem nic společného. Stíhán je za napadení kameramana občanské iniciativy při listopadovém pochodu extrémistů v Litvínově. Muž se hlásí k extrémní pravici, k členství v DS se ale nepřiznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám