Hlavní obsah

Mám hokej a nepřijdu, vzkázal obžalovaný soudu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Velmi sportovně vzal skutečnost, že se má před soudem zpovídat ze závažné kriminality, hokejista Petr Hladký. K nařízenému hlavnímu líčení, kde se má společně se svými kumpány zpovídat z loupeží, vůbec nedorazil a soudu poslal jen e-mail s lapidární omluvou - mám hokej a proto nepřijdu. Soud kvůli tomu vůbec nezačal.

Článek

„Živím se hokejem, klub mě nepustil, protože hrajeme o první místo,“ napsal Hladký v krátkém e-mailu soudkyni brněnského Krajského soudu Jaroslavě Bartošové. Ta ale pro jeho omluvenku nenašla žádné pochopení a naznačila, že se Hladký ani nenaděje a bude umístěn do vazby.

Hladký je údajně hráčem prvoligového týmu Ústí nad Labem, který skutečně bojuje o čelo tabulky. Jenže hráče tohoto jména v klubu nikdo nezná. Jediná stopa po hokejistovi Hladkém je tak v druholigovém celku Nového Jičína. „Trénoval s námi, ale projevil se nespolehlivě, nechodil na tréninky, při omluvách pohřbil všechny tetičky a babičky, takže jsem se rozešli,“ řekl Právu sekretář týmu Jiří Mohler.

Hladký a jeho společníci mají přitom nad sebou hrozbu až dvanáctiletého vězení. V Brně totiž podle policie na začátku roku přepadli s pistolí v ruce trafiku, obchod s potravinami a několik poboček sázkových kanceláří. Do jedné z nich měli vpadnout hned dvakrát, přičemž přepadená žena za přepážkou dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

Soud by měl už za účasti všech obžalovaných začít na začátku listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám