Hlavní obsah

Vlak tlačil auto 100 metrů, v dodávce zemřeli dva muži

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim
Aktualizováno

Smrtí dvou mužů skončila srážka dodávkové automobilu s osobním vlakem ve Slatiňanech na Chrudimsku. Strojvedoucí už nedokázal nehodě zabránit. Motorový vlak auto vláčel po kolejích přes sto metrů. Žádný z cestujících ve vlaku naštěstí nebyl zraněn.

Foto: René Chvalina, Právo

Obrovský náraz oba muže katapultoval z vozu, na místě zemřeli.

Článek

„Světelné výstražné znamení zřejmě přehlédl řidič dodávky Renault a vjel na přejezd v době, kdy tam jel osobní vlak. Oba muži ve věku 51 a 53 let ve vozidle zemřeli,“ uvedla Právu policejní mluvčí Věra Hamáčková.

Foto: René Chvalina, Právo

Motorový vlak vláčel vozidlo až k dalšímu železničnímu přejezdu vzdáleném přes sto metrů.

Náraz byl velmi silný a dodávka byla z poloviny totálně zdemolovaná. Z místa nehody na nechráněném přejezdu směrem na Vlčnov vlak vlekl dodávkový vůz až na další přejezd směrem na obec Orel, který je přes sto metrů vzdálený. Podle dostupných informací těla obětí po srážce s motorovým vlakem vypadla z auta.

Trať je na místě tragédie uzavřená. Na místě zasahují policisté a záchranáři. Cestující musejí počítat s několikahodinovým zpožděním.

Podle informací Drážní inspekce se nehoda stala na železničním přejezdu bez závor, jen se světly. Škodu odborníci vyčíslili předběžně na 333 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám