Hlavní obsah

Policista se účastnil lynče na údajného zloděje

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Sedm rozhněvaných mužů mezi kterými byl i policista vzalo před týdnem spravedlnost velmi svérázně do rukou. Tragickým vyvrcholením jejich trestné výpravy byl ubitý člověk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Případ, k němuž nechtějí policisté ani vyšetřovatelé sdělit žádné podrobnosti se měl stát minulý týden v pondělí.

Podle informací, které se Novinkám podařilo získat, se v tento den vypravilo sedm mstitelů do Svitav, kde z domu násilím vyvlekli třiatřicetiletého muže, o kterém se domnívali, že jde o zloděje, který jednomu z nich před časem ukradl stavební stroj, údajně bagr a ten pak prodal.

Mrtvolu pohodili v lese 

Lynč, který vzápětí na oběti provedli, měl sloužit k zastrašení, potrestání a surovci tím chtěli údajně docílit i toho, aby oběť vyděsili natolik, že jim ztracený stroj vrátí. Jejich útok však byl natolik brutální, že ukopaný a umlácený muž nakonec pod údery zemřel. Údajně se zadusil vlastní krví a zvratky. Tělo pak naložili do auta a z východočeského regionu ho převezli  ho převezli na Moravu, kde nebožtíka pohodili v lese u Kunštátu na Blanensku.

Jedním z útočníků je také policista ze Svitavska. Svědčí o tom fakt, že případ nejprve vyšetřovala Inspekce policie ČR. „Ano tento případ jsme skutečně prošetřovali. Veškeré poznatky jsme však již předali Krajskému státnímu zastupitelství v Brně,“ potvrdila Novinkám Martina Lídlová z policejní inspekce.

Zastupitelství se však zatím k podrobnostem nechce vyjadřovat, na tragédii uvalilo informační embargo. Okolnostmi případu a také vztahy v partě a činnost mužů, kteří zřejmě prováděli i různé pololegální obchody vyšetřuje i východočeská policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám