Hlavní obsah

Mrtvý muž se chce po 10 letech vrátit mezi živé

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Kuriózní případ Františka Střítežského (40), kterého před deseti lety prohlásili za mrtvého, řeší Okresní soud (OS) v Šumperku. Střítežský totiž OS požádal o zrušení tohoto rozhodnutí, uvedla soudkyně Radka Blažková.

Článek

František Střítežský, který se údajně měl zaplést do obchodů s lehkými topnými oleji na Vsetínsku, odkud pocházel, se ztratil 23. července 1994. Od té doby o něm nebyl žádné zprávy. Manželka po čtyřech letech proto požádala soud, aby jej prohlásil za mrtvého.

Na případ upozornil šéfredaktor šumperského týdeníku Týden na severu Jiří Mareček.  „V té kauze je celá řada nejasností. Bohužel, pan Střítežský o své minulosti - respektive o tom, kde se těch patnáct let zdržoval, hovořit odmítá, a to i před šumperským soudem. Pobýval s největší pravděpodobností ve Francii, kde by snad měl mít i dítě,“ řekl Právu ve čtvrtek Mareček.

Všichni svědci - rodiče a manželka Střítežského, jeho totožnost u OS bez pochybností potvrdili. Přesto případ soudkyně Blažková neuzavřela a jednání odročila na 26. října. „Soud se pokusí získat kopie občanského průkazu a cestovního dokladu, aby mohl jednoznačně prokázat identitu pana Střítežského,“ vysvětlila Blažková.

Reklama

Výběr článků

Načítám