Hlavní obsah

Vandalové namalovali na kostel v Pelhřimově satanistické symboly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Neznámý vandal pomaloval obřími satanistickými symboly pelhřimovský kostel sv. Víta. Na křesťanskou památku nakreslil tři šestky, domnělý symbol příchodu Satana, ze všech stran.

Článek

Pachatel se vyřádil hlavně na stěnách kostela a na hlavních vchodových dveřích. Symboly tří šestek a pentagramy na ně namaloval zelenou barvou. Místní si to dokonce spojují s nedávnou návštěvou papeže.

Právě v neděli večer se totiž na kostele objevily první znaky. Všichni se ale shodují, že takové "umělecké dílo“ má na svědomí jen naprostý amatér.

"Je to vandalismus nejvyššího stupně. Bylo by potřeba ho chytnout, aby si to odpracoval, protože těžko vyjádřit, jak ho jinak potrestat,“ rozčiluje se místostarosta Pelhřimova Bohumil Kovanda.

Policie zatím marně hledá svědky. Na odstranění satanistických symbolů teď musí město najmout odbornou firmu. Bude to stát minimálně 100 tisíc korun.

V Pelhřimově to není první útok vandalů. "Občas něco nastříkají na radnici, poničili i náš druhý kostel, ale v takové míře jsme se s tím ještě nesetkali," vyjmenovává vedoucí odboru vnitřních věcí radnice Jiří Matiášek. 

Radnice tak v nejbližší době nainstaluje na rizikových lokalitách několik bezpečnostních kamer. Pokud by policie nakonec vandala dopadla, mohl by si odsedět až rok za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám