Hlavní obsah

Kamión shodil tramvajové troleje v Praze a začal hořet

– Praha • Aktualizováno
Novinky, alt, toh, pno

V pražských Strašnicích havaroval ve čtvrtek ráno kamión pod podjezdem Jižní spojky. Po nárazu začal hořet, místem vede tramvajová trať, kamión zřejmě chytl od trolejí. Hromadná doprava ani běžní motoristé nemohli místem projíždět celé dopoledne.

Článek

"V půl páté ráno strhl kamión trolej a začal hořet," řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Dopoledne se podařilo vyprostit zaklíněný kolos z podjezdu, až kolem poledne se podařilo provoz v místě opět obnovit.

Podle mluvčího pražských hasičů Víta Pernici je to "oblíbené místo". Podobná nehoda se tu stává nejméně jednou za rok. Kamióny sjedou ze spojky či na ni chtějí najet, v tomto místě to ale možné není.

Strašnice a Hostivař tak prožily dopravní kolaps. V místě je jednosměrný nájezd na Jižní spojku, kromě tramvají tam jezdí normálně i autobusy. Ty musely na objízdné trasy, kde však uvízly v nekonečných kolonách.

"Místo tramvají 26 a 33 jezdily autobusy objížďkou přes Jižní spojku," uvedl centrální dispečink.

Nehoda přispěla k výraznému kolapsu pražské dopravy v okolí nehody. "Na Jižní spojce ve směru na Spořilov už to nepřipomíná komunikaci, ale parkoviště," uvedl ráno pro ČTK dispečer dopravního centra. Další kamión havaroval v Praze v ulici Nad Zlíchovem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám