Hlavní obsah

Loupeživý policista byl okamžitě propuštěn

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

O okamžitém propuštění podřízeného policisty, který se měl dopustit loupeže v jedné chatě na Vsetínsku, rozhodl ředitel Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje Jaroslav Skříčil. Učinil tak bezprostředně poté, co jej o zahájení trestního stíhání muže informovala v úterý policejní inspekce.

Článek

„Podezřelý ve večerních hodinách 24. září ve svém volnu pod záminkou kontroly vstoupil do chaty, poškozeným nastříkal do obličeje dráždivý sprej a odcizil jim dva mobilní telefony a finanční hotovost ve výši dva tisíce korun,“ řekla Právu mluvčí inspekce Martina Lídlová.

Ozbrojený muž byl podle ní zadržený 26. září v Praze při akci s krycím názvem Chameleon, na níž se podílel i policejní útvar rychlého nasazení. „Následně byl podán návrh na zahájení jeho trestního stíhání, který státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Olomouci akceptoval,“ uvedla mluvčí inspekce s tím, že bližší informace nelze poskytnout.

„Jednalo se o policistu, který ukončil základní odbornou přípravu v délce šesti měsíců a měl nastoupit od 1. října 2009 na obvodní oddělení jednoho z územních odborů v rámci krajského ředitelství. Nyní je ve vazební věznici,“ konstatovala severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

V návaznosti na sdělené informace rozhodl podle ní Skříčil o propuštění policisty na základě zákona o služebním poměru. „Jak zákon stanoví, příslušník musí být propuštěn, jestliže porušil služební slib tím, že se dopustil zavrženíhodného jednání, které má znaky trestného činu a je způsobilé ohrozit dobrou pověst bezpečnostního sboru,“ dodala Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám