Hlavní obsah

Policie zatkla tři Rusy, vyhrožovali zabitím svému krajanovi

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S nevídanou brutalitou zaútočil předevčírem nad ránem v jednom z domů v Motole v pátém městském obvodě trojlístek ruských gangsterů na svého krajana.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„O incidentu jsme se dozvěděli od mladé ženy, která nám zavolala na naši tísňovou linku s prosbou o pomoc, že slyší nějaké podezřelé zvuky.

V jednom z bytů v Motole mířil jeden z útočníků na mladíka pistolí a hrozil mu zabitím. Když se napadený cizinec snažil přivolat telefonem pomoc, další člen gangu mu najedou vychrstl do obličeje vařící vodu z konvice,“ řekl Právu mluvčí městské policie Jan Čihák.

Na místě proto musela kromě strážníků také zasahovat záchranná služba, která zraněného mladíka s opařeným obličejem převezla do motolské nemocnice. Povedený trojlístek se strážníkům podařilo bez větších problémů na místě zadržet, odzbrojit a předat přivolaným policistům.

Případem se nadále zabývají kriminalisté z obvodního ředitelství Praha II, kteří nyní vyšetřují nejen jak k útoku na ruského mladíka došlo, ale co k němu jeho krajany také vedlo. Jednou z vyšetřovacích verzí je i vzájemné vyřizování účtů v podsvětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám