Hlavní obsah

Syn týral vlastního otce, sklenicí od piva mu vyrazil oko

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Brutální týrání důchodce ze strany vlastního syna vyšetřují ostravští kriminalisté. Dlouhodobé násilí vůči 64letému muži vyvrcholilo minulý týden, kdy podle policie 33letý muž svého otce při útoku pivní sklenicí připravil o oko. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Týrání se přitom podle policie odehrávalo patrně už od roku 2006. Při útocích byl otec několikrát zraněn, kromě rozsáhlých podlitin v jednom případě utrpěl i zlomeniny žeber. Po jednom z útoků v září 2007 byl senior dokonce hospitalizován v nemocnici.

Otec nechtěl, aby násilnického syna stíhali

"Muž měl tehdy otce kopat do břicha, žeber i hlavy, následně jej škrtit hadicí a vyhrožovat mu usmrcením. Následkem byly nejen zhmožděniny, ale také zlomenina. Věc byla policisty prověřována pro trestné činy ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, nicméně oběť nedala souhlas k trestnímu stíhání syna a policisté byli nuceni věc odložit," dodala mluvčí.

Další napadení, které svou brutalitou všechny dosavadní útoky předčí, se odehrála začátkem září., kdy měl syn po otci hodit sklenicí od piva.

Při dalším útoku přišel o oko

"Sklenice se rozbila a střep zůstal poškozenému v oku. Pomoc lékaře přivolali až na druhý den sousedé, kteří viděli zakrváceného seniora s vážně poraněným oken. Následky útoku jsou bohužel nevratné, zasažené oko bylo operativně odstraněno," řekla mluvčí.

Zraněný muž byl poté hospitalizován v nemocnici. "Doba léčení není dosud stanovena, je však předpokládaná doba delší než šest týdnů," dodala mluvčí.

Policejní komisař už sdělil synovi obvinění pro trestné činy týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě a ublížení na zdraví. "Na pachatele těchto činů pamatuje trestní zákon trestem odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let. Obviněný byl vzat do vazby," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám