Hlavní obsah

Podivná sebevražda Němce v Brně je objasněna

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklý způsob sebevraždy vyřešili kriminalisté v Brně. Případ nalezeného mužského těla u autodromu, původně vyšetřovaný jako trestný čin, dovedl kriminalisty až do Německa. Zjistili, že muž, jemuž tělo patřilo, se rozhodl podivným způsobem ukončit svůj život a upálil se. O výsledku vyšetřování informovali v úterý.

Článek

Torzo těla muže se našlo 21.srpna, týden po mistrovství světa motocyklů, před hlavním vchodem do areálu automotodromu ČR v Brně. Událost byla původně ohlášena jako požár, na který upozornila milenecká dvojice. Již mladí lidé ale měli pochybnosti, že jde jen o běžný požár, neboť z křoví se ozývaly výstřely.

Mrtvolu ležící na ohořelých pneumatikách vzápětí našli hasiči, kteří nevelký požár rychle zlikvidovali a věc ohlásili policii.

„Na místě se našla pistole, pozůstatky nábojnic a do poloviny ohořelé tělo muže, jehož horní část ležela na dohořívajících pneumatikách. Původně se kriminalisté domnívali, že by mohlo jít o zahlazování stop po násilném trestném činu,“ řekl policista Jaromír Novotný.

Při dalším pátraní výrazně pomohlo to, že muž měl voperovaný umělý kloub. Podle identifikačního čísla na něm se zjistilo, že se jednalo o německého občana, který byl dříve operovaný v Německu.

Policisté našli přátele mrtvého muže a ti začali vypovídat, že opakovaně vyhrožoval sebevraždou, ale nikdo nebral jeho výhrůžky vážně. „Muž se upálil, použití zbraně se ale neprokázalo,“ doplnil Novotný.

Podle policistů je jednou z příčin jeho rozhodnutí rozchod s přítelkyní, další pak vážné onemocnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám