Hlavní obsah

Opilá řidička srazila chodce a ujela

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

S těžkými zraněními skončil v pondělí v nemocnici třiačtyřicetiletý chodec poté, co jej brzy ráno v Lipenské ulici v Olomouci srazila 40letá řidička Škody Fabie. Jela pod vlivem alkoholu a z místa nehody ujela, aniž by zraněnému poskytla pomoc. Později se sama přihlásila na policii, která o případu informovala v úterý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Řidička se policistům sama později přihlásila.

Článek

„Podle předběžného zjištění se muž pravděpodobně nepohyboval při okraji vozovky a šel v dosud nezjištěném směru. Při srážce utrpěl otevřené zlomeniny obou dolních končetin. Řidička bezprostředně po střetu odjela, aniž by zraněnému chodci poskytla potřebnou pomoc a událost oznámila na policii telefonicky až dodatečně krátce před 6. hodinou,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté při dalším vyšetřování dopravní nehody zjistili, že žena usedla za volant pod vlivem alkoholu. Ještě o půl osmé ráno jí orientační dechovou zkouškou naměřili 1,5 promile v dechu. U muže byla nařízena krevní zkouška na alkohol.

„Dopravní nehodu policisté vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci,“ uvedla mluvčí. Řidičce hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám