Hlavní obsah

Pilot nepřežil pád ultralehkého letadla na Českobudějovicku

Právo, Petr Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planá
Aktualizováno

Zkušený 72letý pilot se v pondělí před polednem zřítil na letišti v Plané u Českých Budějovic s ultralightem Kolibřík. Záchranáři se ho snažili oživovat, ale podlehl velmi těžkým zraněním. Příčinu vyšetřují policisté.

Článek

„Pilot utrpěl těžká mnohočetná poranění hlavy a trupu. I přes okamžitou podporu všech životních funkcí a desítky minut trvající resuscitační úsilí posádky, podlehl velmi těžkým zraněním,“ sdělil Právu ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Letadlo havarovalo podle ředitele letiště Ladislava Ondřicha hned po startu. „Po startu narazil motorem do země. Jednalo se o velmi zkušeného pilota, který pracoval jako letecký mechanik a o letadlech věděl naprosto vše. Navíc bylo i ideální počasí, takže si tuto nehodu zatím nedokážeme nijak vysvětlit,“ uvedl Ondřich.

Mluvčí Jihočeské policie Jana Hlavínová upozornila, že na nehodě už pracují specialisté. „Zatím však nemáme žádné informace o příčině,“ podotkla Hlavínová.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Zřícené letadlo v Plané na Českobudějovicku.

FOTO: Pavel Orholz, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám