Hlavní obsah

Zaklepal a pak se v chatě pokusil zavraždit manželský pár

Právo, Miloslav Hradil
Konice

Manželský pár se měl podle policie pokusit zavraždit v noci na sobotu v chatové oblasti poblíž Konice na Prostějovsku osmatřicetiletý muž. Oba napadení utrpěli vážná zranění a v kritickém stavu byli převezeni do prostějovské nemocnice.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

„Z vyšetřování vyplývá, že útočník zaklepal na dveře chaty a když mu majitel otevřel, tak vnikl dovnitř a uhodil bez zjevné příčiny šestapadesátiletého muže pěstí do obličeje a vzápětí na něj zaútočil kuchyňským nožem. Nožem pak pobodal i jeho o rok mladší manželku. Oba utrpěli vážná poranění. Motiv agresivního jednání kriminalisté zjišťují, nelze vyloučit, že svou roli sehrála skutečnost, že muž byl v době útoku pod vlivem alkoholu,“ řekla Právu policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

„Muž byl ihned po transportu do nemocnice operován. Nyní je v umělém spánku a jeho stav je velmi vážný. Jeho manželka je už mimo ohrožení života, byť její zranění je rovněž velmi těžké. Její stav je stabilizovaný,“ informoval Právo v pondělí mluvčí nemocnice v Prostějově Tomáš Želazko.

Policisté, kteří přijeli do chatové oblasti ihned poté, co přijali od záchranářů oznámení, že tam vyjíždějí k těžkému zranění dvou osob, zadrželi poblíž místa činu muže, který zřejmě na manželský pár zaútočil.

Byl už obviněn z dvojnásobné vraždy ve stadiu pokusu a z trestného činu porušování domovní svobody. Byl umístěn v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. „Kriminalisté na případu i nadále intenzívně pracují, zajišťují stopy a shromažďují veškeré poznatky a informace,“ dodala Dolejšová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám