Hlavní obsah

Muž střílel ve Zlíně na manažery legálně drženou zbraní

– Zlín
Novinky, ČTK, Petr Nový

Manažeři zlínské tiskárny, které ve čtvrtek postřelil bývalý zaměstnanec firmy, jsou stále ve vážném stavu a bojují o život. Potvrdila to v pátek mluvčí krajské nemocnice ve Zlíně Karla Havlíková. Na jejich zdravotním stavu se zatím nic nezměnilo.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Vchod do tiskárny Graspo ve Zlíně

Článek

Podle informací firmy byl 55letý muž propuštěn kvůli opakovanému hrubému porušování pracovní kázně. Firma popřela, že by muž byl propuštěn z důvodu snižování stavu zaměstnanců.

Firma se propouštět nechystá

"Zaměstnanci byli na schůzce s vedením firmy informováni o tom, že společnost nechystá žádné propouštění zaměstnanců. Naopak, společnost neustále hledá nové kvalifikované pracovníky," stojí v prohlášení firmy.

Útočník ve čtvrtek namířil legálně drženou zbraň nejprve na o rok mladšího majitele společnosti a poté i proti jednačtyřicetiletému zaměstnanci firmy. Následně se střelil sám, zranění po několika hodinách podlehl.

Policie čeká na výsledek pitvy

"Lze oficiálně potvrdit, že pravděpodobný pachatel střílel z legálně držené zbraně ČZ vzor 83 ráže devět milimetrů browning," uvedla mluvčí jihomoravské policejní správy Soňa Svobodová. Kriminalisté čekají na výsledek soudní pitvy zemřelého.

Vážný stav obou zraněných neumožňuje jejich výslechy. "Policisté dále prověřují informace od možných svědků i zaměstnanců. Důležité budou rovněž vyhodnocené výsledky expertiz a zajištěných stop," dodala Svobodová.

Z pozice mistra až na chodník

Trojice byla převezena do nemocnice v kritickém stavu, když všichni utrpěli vážná zranění hlavy. Samotný střelec údajně pracoval v tiskárně více než 30 let. Z pozice mistra byl prý později přeřazen na místo tiskaře a nakonec propuštěn.

Podle kriminalistů je jedním z prověřovaných motivů muže právě ukončení pracovního poměru ve společnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám