Hlavní obsah

Násilníka prozradily boty, na výslech i znásilnění si vzal stejné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dvaadvacetiletého muže, který se prý koncem srpna pokusil v Ostravě znásilnit šestnáctiletou dívku, dopadli v těchto dnech ostravští kriminalisté. Podle policistů jde o zvlášť nebezpečného recidivistu, který byl už jednou za stejný čin odsouzen. Z vězení se přitom vrátil teprve před několika měsíci. O případu informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

Mladík si svou oběť vyhlédl 30. srpna v nočních hodinách. Dívka se sama vracela z diskotéky. Na schodišti domu ji násilník dohonil.

"Zezadu dívku chytil, zakryl ji rukou ústa a povalil ji na zem," popsala mluvčí situaci. Dodala, že napadená se bránila. Volala o pomoc a útočníka kousla do prstu. "V jednom z bytů začal štěkat pes. Hluk vzbudil jeho majitelku, která otevřela dveře. Násilníka tím vylekala a muž z místa utekl," dodala Holčáková.

Během několika týdnů si policisté vyhlédli možného podezřelého. Muže předvolali k výslechu. "Nápadně se podobal muži, kterého zachytila kamera na místě činu. Předvolaný ale vše popíral," dodala Holčáková. Jistotu, že jde o útočníka policistům daly i boty muže. K výslechu totiž přišel ve stejné obuvi, kterou měl i pachatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám