Hlavní obsah

Fotbaloví hooligans si rvačku sparťanů s baníkovci u Brna vymysleli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbaloví fanoušci si rvačku mezi příznivci Baníku a Sparty, která se podle jejich internetových stránek měla odehrát v pondělí u Brna, vymysleli. Ve čtvrtek to uvedli opět na svých stránkách s tím, že napsáním zprávy o rvačce bezmála 200 fanoušků chtěli otestovat hodnověrnost médií.

Článek

"Od počátku nám tato informace přišla jako nevěrohodná a její prověřování neukázalo, že by se rvačka skutečně stala," řekl mluvčí policie Brno-venkov Bohumil Malášek.

Hooligans uvedli, že se porvali u vesničky Lesní Hluboké nedaleko Brna. Starosta obce Karel Lupínek krátce po zveřejnění této informace řekl, že se nic takového v obci nestalo. [celá zpráva]

Fotbalové fanoušky nezaregistrovali mezi návštěvníky v noci na úterý ani pracovníci nedalekého motorestu Devět křížů u D1. Ani záchranka v dobu, kde se měla rvačka odehrát, neměla výjezd.

Některá média informace o rvačce ověřila, jiná ji převzala jako hodnověrnou. "Stačilo vypustit dva naprosto smyšlené články, doplněné o ještě smyšlenější fotku a za pár hodin se v hlavních novinových plátcích objevují titulky o tom, že praskaly kosti a tekla krev, desítky lidí v bezvědomí, chuligáni uspořádali utajenou bitku," uvedli hooligans.

Reklama

Výběr článků

Načítám