Hlavní obsah

Fenka z útulku v novém domově hladověla, zabavili ji strážníci

Novinky, Petr Nový
Zlín

Před několika měsíci si 23letá žena z Malenovic odnesla z útulku pro opuštěná zvířata ve Zlíně fenku německého ovčáka. Na krmení pro zvíře ale neměla peníze, a to hladovělo. Když přišla pomoc, vážila jen dvanáct kilogramů. Majitelce hrozí půlmiliónová pokuta.

Foto: František Iván, ČTK

Pes skončil opět v útulku. Ilustrační foto

Článek

„Žena se přiznala, že psovi nedávala krmení. Fenka byla v katastrofálním stavu. Podvyživené zvíře vážilo pouhých dvanáct kilogramů. Strážníci ji odvezli do útulku na Vršavě, kde se jí ujali a začali ji léčit. Než bude pes zase fit, potrvá to prý ještě několik týdnů,“ řekla mluvčí policie ve Zlíně Jana Bartíková.

Majitelkou psa je třiadvacetiletá žena z Malenovic. Fenku si před několika měsíci vzala právě ze zlínského útulku pro opuštěná a týraná zvířata. Přitom se o ni ale nestarala, prý neměla peníze na speciální krmivo.

„Podle ní Brita potřebovala drahé krmení kvůli alergiím. Psa se podařilo najít „za pět minut dvanáct“. Podle veterináře by stačilo pár dní k tomu, aby zemřel hlady,“ doplnila mluvčí policie.

Policisté majitelku fenky podezřívají z přestupku. Na základě zákona na ochranu zvířat ženě hrozí pokuta až do výše 500 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám