Hlavní obsah

Drzý zloděj přerušil dopravu na hlavním železničním tahu v Čerčanech

Právo, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čerčany

Už několikátý případ krádeže měděných železničních kabelů řeší policisté v Čerčanech. Zatím poslední případ z úterního rána je ovšem kuriózní jak provedením, tak tím, že tentokrát se nejednalo jen o hrubé násilí.

Foto: Právo

Zbytky kabelů uloupené na trati u Čerčan

Článek

„Pachatel totiž musel dobře vědět, co dělá, protože jinak by tato krádež mohla být také jeho poslední,“ řekla Právu mluvčí benešovské policie Denisa Malá. Podle ní totiž chybělo jen málo, aby zloděj při svém činu zahynul.

„Buďto to byl totální blázen nebo dobře věděl, co dělá,“ podotkla Malá. Spíše však přichází v úvahu druhá možnost. Zloděj nebo zloději, totiž přímo na trati nejdříve vylomil skříňku s universálním klíčem na odpojení elektrického proudu, vedoucího do železničních trolejí a po té vylezl na tři stožáry trakčního vedení a odsekl z nich více jak 100 metrů ocelového lana o tloušťce 120 mm.

Po celou dobu jeho opičí produkce se samozřejmě v celém úseku jeho vinou zastavil železniční provoz. „Pak zase elektrické vedení nahodil a zmizel. Způsobil tak škodu za více jak 60 tisíc korun,“ dodala Malá.

Reklama

Výběr článků

Načítám