Hlavní obsah

Motorkáři selhaly životní funkce v branách nemocnice

Novinky, Petr Nový
Kladno

Vážná nehoda řidiče motorky se stala v noci na středu mezi Novým Strašecím a obcí Čelechovice ve Středočeském kraji. Třiatřicetiletý řidič pravděpodobně nezvládl řízení a narazil v plné rychlosti do stromu. Po nárazu začala motorka hořet, její řidič zemřel při příjmu v nemocnici.

Foto: Petr Nový, Novinky

Řidiče začali záchranáři oživovat již v sanitce.

Článek

Nehoda se stala kolem desáté hodiny večer. Záchranáři našli řidiče v bezvědomí s četnými poraněními po celém těle. Byl popálený, měl poraněnou hlavu a lékař nevylučoval ani možná vnitřní krvácení a zlomeniny.

Jelikož vrtulník záchranářů nebyl v dané chvíli k dispozici, transportovala sanitka muže do Fakultní nemocnice v Motole.

V nemocnici ale přišly problémy. „Při průjezdu vrátnicí nemocnice u muže došlo k selhávání srdeční činnosti, záchranáři museli ještě v sanitním voze přistoupit k resuscitaci. V té se pokračovalo i při příjmu v nemocnici, ale nepodařilo se obnovit srdeční akci a muž zemřel,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

U dvaatřicetiletého spolujezdce měli záchranáři podezření na vážný úraz hlavy. „Proto byl pacient převezen sanitním vozem na urgentní příjem do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích,“ doplnila mluvčí. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám