Hlavní obsah

Lékař nenašel na těle mrtvého řidiče pražské MHD stopy po rvačce

Právo, Novinky, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie intenzivně prošetřuje pondělní smrt řidiče autobusu v Praze. Co se přesně stalo, není zatím jisté. Je možné, že řidič dokonce nezemřel násilnou smrtí, jak se původně předpokládalo. Policisté budou moudřejší odpoledne, až dostanou výsledky nařízené pitvy.

Článek

„Při ohledání řidičova těla naším lékařem nebyly zjištěny žádné stopy násilí. Čekáme na výsledky pitvy, abychom zjistili, co se vlastně stalo,“ řekla Právu mluvčí pražské Policie Zoulová.

Dosavadní výslechy několika lidí z autobusu podle ní do případu moc jasno nevnesly. „Samotný konflikt z nich prakticky nikdo neviděl, takže musíme počkat na výslech podezřelého. Ten byl přímo na místě zadržen hlídkou městské policie, která nám ho předala. Kvůli silné opilosti ale zatím nebyl vyslechnut, noc přečkal střežený na záchytné stanici v nemocnici na Bulovce,“ sdělila Zoulová.

„Podle prvních výsledků šetření se tragická událost stala v důsledku incidentu řidiče s nezpůsobilým cestujícím, který výrazným způsobem porušil Smluvní a přepravní podmínky Dopravního podniku hl. Prahy a řidič se jej na základě svých pravomocí snažil vykázat z přepravy MHD,“ uvedl v úterý mluvčí pražského dopravního podniku Ondřej Pečený.  

Řidič již dříve trpěl zdravotními problémy

„Uvidíme, co nám řekne při výslechu, až toho bude schopen. Zatím věc vyšetřujeme jako trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti, pachateli hrozí až 12 let za mřížemi,“ řekla Zoulová. Podle mluvčí navíc policie zjistila, že řidič autobusu trpěl už v minulosti většími zdravotními problémy, což mohlo v celé tragédii hrát velkou roli.

Podezřelého muže přitom zadržela hlídka strážníků, která jela náhodou kolem. „Všimli si chroptícího muže ležícího na zastávce. Jeden z hlídky se ho snažil podle rad z linky 112 oživovat, druhý pronásledoval podezřelého, kterého mu ukázali svědci. Po krátké honičce ho dostihl, nasadil mu pouta a pak ho předal přivolané policii,“ řekl Právu náměstek ředitele městské policie Ludvík Klema.

Podle Klemy byl zadržený muž silně opilý. „Jednalo se o devětadvacetiletého Pražana,“ dodal Klema.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám