Hlavní obsah

Zloději na Českolipsku řidičům levně prodávali mix benzínu a nafty

Právo, sve

Policisté na Českolipsku varují motoristy před nákupem výrazně levných pohonných hmot. Při vyšetřování krádeží pohonných hmot vyšlo najevo, že dopadená dvojice čtyřiatřicetiletých zlodějů, která od ledna letošního roku odčerpala z několika zaparkovaných vozidel benzín a naftu za bezmála 100 tisíc korun, rozprodávala svůj lup - benzín a naftu smíchaný dohromady. Pro kupce to může mít neblahé následky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policisté všechny zájemce o levné pohonné hmoty na takzvaném černém trhu upozorňují, že se jejich nákupem nejen vystavují přísnému postihu za trestný čin podílnictví, ale zároveň si také znehodnocenými pohonnými hmotami mohou své vozidlo zničit. Pokud se nafta dostane do nádrže osobního vozidla, které jezdí na benzín, může nezvratně zničit katalyzátor i motor,“ informovala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková s tím, že obvinění nabízeli náhodným zájemcům litr speciálního mixu za 20 korun.

Prvního z dvojice policisté dopadli ve čtvrtek před půlnocí, když kradli ve Skalici u České Lípy naftu z nákladního auta. Jeho komplice, který z místa činu utekl, vypátrali kriminalisté později. Trestní stíhání obou mužů probíhá na svobodě, hrozí jim až dvouletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám