Hlavní obsah

Kůň spadl do žumpy, zachránili ho hasiči a bagr

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valtice

Hasiči spolu s bagrem vyjeli na pomoc koni, který spadl v pondělí kolem poledne do odpadní jímky domku ve Valticích na Břeclavsku.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zachraňují koně z odpadní jímky.

Článek

Odrostlé hříbě vedl jeho majitel na procházku a když se na chvíli zastavil u budovy v areálu vinařské školy, koník zatoužil po trávě vyrůstající na vedlejším neoploceném pozemku. K zděšení sebe sama i majitele se vzápětí probořil starým překrytím žumpy a zůstal uvězněný v nádrži plné fekálií.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zachraňují koně z odpadní jímky.

Na pomoc byli přivoláni hasiči a vypomohl i bagr pracující nedaleko. Za asistence hasičů strojník odkopal kus jímky a hasiči, kteří mezitím bez ohledu na páchnoucí fekálie uvázali koně, nešťastné zvíře vysvobodili.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Hasiči zachraňují koně z odpadní jímky.

„Stalo se to na pozemku bezprostředně sousedím s naším. Není oddělený plotem, proto tam mohl kdokoliv vstoupit. Nechci si ani představit, kdyby tam místo koně spadl člověk,“ komentovala případ ředitelka školy Ivana Machovcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám