Hlavní obsah

Jemenec vylezl pod Svatého Václava a hajloval

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V neděli pozdě večer zasahovali pražští strážníci v krátké době podruhé pod sochou Svatého Václava. Na zadní část památky totiž vylezl cizinec a začal zvedat pravici k nacistickému pozdravu. Muž bez odporu slezl a skončil v péči přivolaných policistů.

Článek

"V deset hodin večer přijala hlídka strážníků oznámení, že na zadní část sochy Svatého Václava vylezl muž, zvedl nataženou pravou ruku před sebe a stoupl si do pozoru,“ řekl mluvčí strážníků Robert Fabián.

Počínání muže natáčel na mobilní telefon jeho kamarád. Právě, když si prohlíželi natočený materiál, dorazila hlídka městské policie.

Strážníci dotyčného muže vyzvali, aby ze sochy slezl, což bez odporu udělal. "Protože vzniklo podezření ze spáchání trestného činu, strážníci muže, který se jim prokázal pasem občana Republiky Jemen, následně předali policii,“ doplnil Fabián.

Kuriózní události socha Svatého Václava v poslední době přitahuje. Minulý čtvrtek tam zasahovali strážníci a policisté, kteří pacifikovali ženu, jež se po náměstí proháněla na koni a vykřikovala zmatená náboženská a antikomunistická hesla. Později vyšlo najevo, že šlo o finalistku soutěže Česká Miss. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám