Hlavní obsah

Fanoušci Baníku přijeli do Prahy

Novinky, Petr Nový, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha / Ostrava
Aktualizováno

Do Prahy v pondělí odpoledne přijelo několik desítek fanoušků Baníku Ostrava. Jejich klub se utká v Edenu se Slavií. Asi 80 fandů přijelo vlakem v 15 hodin, další se očekávají následující hodinu. Policisté počítali s naplněním pěti speciálně vyčleněných vagónů.

Článek

Přestože policie odhadovala, že by z Ostravy mohlo rychlíkem Comenius odcestovat do Prahy 500 až 600 fanoušků, skutečnost byla úplně jiná. Na hlavním nádraží do vlaku v deset hodin dopoledne nastoupilo asi deset příznivců Baníku, v Ostravě-Svinově jich o deset minut později přistoupilo dalších patnáct.   

V soupravě bylo přitom několik speciálně vyčleněných vagónů. Je tak pravděpodobné, že další vlna fanoušků dorazí jinými spoji během dne. Odpoledne přijedou ze směru od Ostravy ještě tři vlaky.

Pražští policisté jsou na fanoušky připraveni. „Máme vytipováno několik vlaků, kde budeme situaci monitorovat, bezpečnostní opatření ale začne až odpoledne,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hrstka fanoušků Baníku nastupuje do vlaku směrem na Prahu.

Mezitím fanoušky jedoucí z Ostravy monitoruje několik policistů, kteří jsou s nimi ve vlaku. Od vlaku na stadión bude fanoušky doprovázet pražská policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám