Hlavní obsah

Na Písecku zemřeli dva řidiči, jedno z aut vzplálo

Právo, fal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podolí
Aktualizováno

Dva řidiči zemřeli při tragické nehodě dvou automobilů, k níž došlo v neděli krátce po půl druhé odpoledne na hlavním tahu z Písku do Tábora nedaleko obce Podlí na Písecku. Jedno z vozidel skončilo v plamenech, svědci nehody z něj ještě před vzplanutím vyprostili těžce zraněnou ženu. Právo o nehodě informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Těžce zraněná žena byla převezena vrtulníkem do nemocnice. Ilustrační foto

Článek

"Auto začalo hořet v důsledku nárazu. Požár jsme uhasili minutu před druhou hodinou," řekla Právu Vendula Matějů. Očitá svědkyně Novinkám řekla, že ženu stačili před vzplanutím vozu vytáhnout pohotoví řidiči z okolo jedoucích aut.

Náraz byl tak silný, že hned na místě nemohli policisté určit, jaká konkrétní vozidla se střetla. Šlo pravděpodobně o Toyotu Yaris a jeden z větších automobilů zřejmě značky Ford.

Policisté kvůli nehodě uzavřeli silnici do pozdních odpoledních hodin a po okolních obcích řídili objízdnou trasu. "Silnice je v těchto místech velice zrádná. Jsou tu zatáčky, takové malé serpentýny. Pokud řidič nerespektuje dopravní značení, stačí k dopravní nehodě málo," popsal úsek jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Příčina nehody je v šetření. Policisté budou muset počkat, až bude zraněná žena schopná vypovídat, protože oba řidiči zemřeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám