Hlavní obsah

Muž spolubydlícímu uřízl hlavu a šel se pochlubit kamarádům

Novinky, Petr Nový
Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté vyšetřují od noci na sobotu další případ vraždy. V příkopu v ulici U Vinných sklepů ve Vysočanech našli policisté zahrabanou mrtvolu muže, který měl od těla oddělenou hlavu. Policisté již pachatele zadrželi a obvinili z trestného činu vraždy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Před půlnocí oznámili lidé policistům, že delší dobu pohřešují svého kamaráda a bojí se, že byl zavražděn. Hlídka policistů posléze zjistila, že pohřešovaný muž se před třemi dny pohádal se spolubydlícím.

„Důvodem jejich sporu měla být kočka, kterou přinesl právě pohřešovaný muž. Jeho spolubydlící ale zvíře zabil. Oba se pak v opilosti hádali a po kočce zaútočil spolubydlící i na muže,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iva Knolová.

Útočník způsobil napadenému muži vážná zrnění, kterým podlehl. Pak agresivní muž odtáhl tělo do příkopu a tělo zahrabal do odpadků. Svým činem se chtěl ale pochlubit a přiznal se veřejně kamarádům, kteří mu ale vraždu spolubydlícího nevěřili.

„Proto je dovedl k zahrabanému tělu, odkud nás pak lidé přivolali,“ doplnila Knolová s tím, že z hlubokého příkopu museli policistům s tělem pomoci hasiči. Při vyprošťování těla kriminalisté zjistili, že je tělo bez hlavy.

„Ta byla násilím od trupu oddělena. Tělo bude podrobeno soudní pitvě. Útočník byl zadržen a obviněn z trestného činu vraždy,“ uzavřela Knolová.

Reklama

Výběr článků

Načítám