Hlavní obsah

Kvůli Zahradě Čech se tvořily 30kilometrové kolony, řidiči jezdili přes pole

Novinky, coe, mif
Aktualizováno

V pátek byl v Litoměřicích zahájen tradiční pěstitelský veletrh Zahrada Čech, který potrvá až do konce příštího týdne. Očekávání policie, která se každý rok připravuje na nápor motorizovaných návštěvníků, se letos opět vyplnilo. Od sobotního rána se na dálnici D8 směrem k Litoměřicím tvořila až 30kilometrová kolona.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Řidiči i spolujezdci se musí připravit na dlouhé čekání v kolonách, které dosahují několik desítek kilometrů. Podle mluvčí policie Severočeského kraje Vlasty Suchánkové je situace stejná každý rok.

„Každoročně přijíždějí na Zahradu Čech návštěvníci z celé republiky a vyjíždějí zároveň, okolí Litoměřic je proto vždycky ucpané,“ řekla Novinkám Suchánková.

Řidiči si zkracují cestu přes pole

Podle řidiče, který si nepřál být jmenován, dopravu na Litoměřicku komplikují i neukáznění motoristé. „Místo aby lidé popojížděli v koloně, tak vystupují z aut. Někteří z nich si pro změnu krátí cestu do města přes polní cesty,“ řekl Novinkám svědek.

V koloně podle Suchánkové také uvízla jedna z účinkujících na výstavě. Aby plánované představení stihla, museli jí pomoci policisté.

Kolony ve všech směrech

Policie také upozorňuje, že řidiči mířící do Litoměřic by měli zvolit náhradní trasy, kupříkladu ti, kteří přijíždějí od Prahy, by mohli jet přes Roudnici nad Labem, od Děčína se zase dá jet přes Ústí nad Labem.

Podle informací na webu severočeské policie hrozí největší nebezpečí kolize na kruhovém objezdu v Terezíně, kde se odbočuje na Litoměřice, stejně jako v samotných Litoměřicích, kde dopravu zpomalují nové semafory.

Motoristé se také musí připravit na zhoršené podmínky parkování ve městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám