Hlavní obsah

Tisíce lidí v Praze jsou po havárii stále bez vody

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pravděpodobně až v sobotu ráno se opět dočkají dodávek vody obyvatelé Prahy 6. Ti jsou bez vody od čtvrtečního večera, kdy nedaleko ulice Pod Hřbitovem prasklo vodovodní potrubí. Dělníci poškozenou armaturu nejspíš stihnou opravit během pátku, dodávky vody by se ale měly obnovit až v sobotu ráno.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Pražské vodovody a kanalizace do té doby zajišťují náhradní zásobování lokality cisternami.

Ve čtvrtek praskla pět metrů dlouhá litinová roura, která váží několik tun. K její opravě bylo potřeba nasadit těžkou techniku. Samotná montáž je také komplikovaná.

Potrubí prasklo krátce před pátou hodinou odpoledne. Na místě zasahovalo osm hasičských jednotek. Hasiči museli odčerpat vodu, z nejvíce poškozeného domu byli evakuováni lidé. [celá zpráva]

Přivolaný statik potvrdil, že budova je i nadále stabilní. Odčerpávání vody hasiči skončili po třech hodinách. Voda také způsobila sesuv půdy.

Reklama

Související články

Prasklá voda v Praze způsobila sesuv půdy

V Drnovské ulici v Praze 6 prasklo ve čtvrtek odpoledne vodovodní potrubí. Masivní únik vody způsobil sesuv půdy, kvůli kterému byl evakuován jeden dům.

Výběr článků

Načítám