Hlavní obsah

V Táboře hořela autodílna, škoda padesát miliónů

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Velkou škodu, předběžně odhadnutou na padesát miliónů korun, způsobil požár, se kterým bojujovali hasiči v jihočeském Táboře. Plameny zasáhly autodílnu, na místě pracovaly desítky hasičů. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: Jiří Falout, Právo

Technika hasičů u zničené haly

Článek

Požár byl nahlášen po půlnoci. "Likvidační práce byly ztíženy v okamžiku, kdy se zřítila plechová střecha haly. Ta zakryla požářiště, takže bylo složité dostat se ke všem ohniskům," sdělila mluvčí krajských hasičů Venduly Matějů.

Na místě zasahovalo osm jednotek s 55 hasiči, 13 cisteren, automobilová plošina. Hasiči přijeli z okolních měst, dorazili dokonce až z Českých Budějovic. Pomáhali i dobrovolní hasiči i z okolních obcí.  

Foto: Jiří Falout, Právo

V autodílně se při požáru zřítila střecha.

Požár zasáhl celou halu firmy Comett Plus, ve které bylo uskladněno dřevo, papír, obalový materiál, pneumatiky a nákladní auto.

To se hasičům podařilo odvézt, z hořícího objektu vynesli také tlakové láhve, počítače a 4000 litrů oleje. Podle Matějů se jim podařilo uchránit majetek v hodnotě 70 miliónů korun.

Oheň, který hasilo osm požárních jednotek, se podařilo lokalizovat před sedmou hodinou ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám